Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Honderdduizenden Dode Vissen Spoelen Aan In Haven Griekse Toeristische Stad Stank Is Ondraaglijk

Honderdduizenden dode vissen spoelen aan in haven Griekse toeristische stad: ‘Stank is ondraaglijk’

Wat is er gebeurd?

Honderdduizenden dode vissen spoelen sinds maandag aan op de kades van de haven van de Griekse stad Alexandroupolis, dicht bij de Turkse grens. De oorzaak is nog onbekend.

Verontreiniging of zuurstofgebrek?

Volgens lokale vissers zou verontreiniging de oorzaak kunnen zijn. Anderen wijzen op een tekort aan zuurstof. "We hebben zuurstoftekorten in het verleden gehad, maar nooit zo erg", aldus een inwoner tegenover persbureau Reuters. De autoriteiten onderzoeken de oorzaak.

Stank en ecologische impact

De enorme hoeveelheid dode vissen zorgt voor een ondraaglijke stank. De burgemeester van Alexandroupolis, Evangelos Lambakis, spreekt van een ecologische ramp. "Dit is een van de ergste milieurampen die onze stad ooit heeft meegemaakt", zegt hij.

Wat zijn de gevolgen?

De dood van de vissen heeft grote gevolgen voor het lokale ecosysteem. De haven is een belangrijke broedplaats voor verschillende vissoorten. Daarnaast zijn de vissers afhankelijk van de visvangst voor hun inkomen.

Toeristische impact

De dode vissen hebben ook een negatieve impact op het toerisme. Alexandroupolis is een populaire bestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. De stank en het zicht van de dode vissen schrikken veel bezoekers af.

Economische impact

De visserssector van Alexandroupolis loopt door de dood van de vissen miljoenen euro's schade op. Ook de toeristische sector zal een flinke klap krijgen.

Wat wordt er gedaan?

De autoriteiten hebben de haven afgesloten voor visserij en scheepvaart. Er zijn boten ingezet om de dode vissen op te ruimen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de vissterfte.

Hulp van buitenaf

Griekenland heeft om hulp gevraagd aan de Europese Unie en andere landen. Er is een team van experts onderweg om te helpen bij het opruimen van de dode vissen en het onderzoek naar de oorzaak.

Langetermijngevolgen

Het is nog onduidelijk wat de langetermijngevolgen van de vissterfte zullen zijn. Het ecosysteem van de haven zal waarschijnlijk jaren nodig hebben om te herstellen. Ook de visserssector en de toeristische sector zullen nog lange tijd last hebben van de gevolgen.


Comments